Att fota djur

Djur fotografering
Du måste inte åka långt för att ta kreativa bilder av naturens små individer. Faktum är att många naturproffs ägnar sig åt fågelfotografering i trädgården och tjänar ändå hyfsat med pengar på att sälja dem till bildbyråer. Precis som med andra typer av naturfotografering måste du ha ett teleobjektiv och ett stativ som stöd. Trädgårdsfåglar är små och om du inte kan locka dem nära dig med hjälp av fågelmatare kommer du behöva en brännvidd på runt 300-500 mm för att kunna fylla upp bilden. Det är i det här läget som de mindre APS-C-sensorerna som finns i de flesta systemkameror kommer till sin rätt. En APS-C-sensor registrerar en mindre del av bilden som projiceras av objektivet än en fullformatssensor. Det innebär att motivet blir större i bilden. Det är av den här anledningen som du behöver lägga på en brännviddsförlängning på antingen 1,5x (på Nikon) eller 1,6 (på Canon) för att räkna ut korrekt effektiv brännvidd. Ett 300 mm-objektiv på en APS-C-kamera ger alltså en bildvinkel motsvarande 480 mm på en fullformatskamera.

Publicerat av

fotografcarlos

Jag är en fotograf, som älskar att fotografera, natur, djur, fåglar och även människor. Fotografi är en passion som jag ej kan leva utan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s