HDR bilder

HDR
Det HDR-verktyg som finns i Lightroom och i Photoshop är manuellt och sker i efterhand. Det ger dig stor möjlighet att aktivt påverka slutbilden. Att skapa en professionell HDR-bild sker i tre steg: Fota. Ta tre eller flera olika exponeringar i följd med din kamera. Slå ihop. Lägg samman bilderna med Lightroom eller Photoshop till en samlad HDR-bild. Tonmappa. Välj hur det stora ljusomfång som nu finns i bildfilen ska se ut. Detta kallas tonmapping. När du gör manuell tonmapping betalar sig arbetet att fota så omständigt. Du kan sikta på ett naturligt resultat eller så kan du ta i rejält.

Publicerat av

fotografcarlos

Jag är en fotograf, som älskar att fotografera, natur, djur, fåglar och även människor. Fotografi är en passion som jag ej kan leva utan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s