Fotografering av vilda djur

Vilda djur
Både vilda och tama djur är populära motiv för många fotografer. Men det kan vara svårt att ta den där perfekta bilder på ett djur eftersom det kanske är en ganska ovillig modell. Dessutom är det stor skillnad mellan vilda och tama djur. Djur är – precis som barn – oförutsägbara fotoobjekt. Du bör därför vara beredd att ta bilden i det ögonblick scenen är den rätta. Lär dig hantera kamerans korta slutarfördröjning. Tryck ner avtryckaren halva vägen för att låsa kamerans fokus och vänta på rätt ögonblick innan du trycker ner den hela vägen.

Vilda djur
Att fotografera vilda djur kan vara svårt. Du måste veta var du hittar dem, och de är ofta skygga. Varma kläder och en stor portion tålamod kan behövas när du väntar på att djuret ska dyka upp.

Var påläst om djurens beteende
Framgångsrika fotografer som är specialiserade på vilda djur är oftast erfarna friluftsmänniskor. De är familjära med naturen och djurens beteenden. Att ha kännedom om objektet underlättar för att ta bra bilder. Vet du hur djuret beter sig, kan du lättare hitta det och fånga det på en bra bild. Men även om du är påläst måste du vara förberedd på att det kan ta tid.

Blanda dig aldrig i djurens liv. Du är där för att iaktta och fotografera. Att lägga sig i kan medföra risker och problem för djuren. Du bör också ha respekt för djuren – de kan vara farliga.

Publicerat av

fotografcarlos

Jag är en fotograf, som älskar att fotografera, natur, djur, fåglar och även människor. Fotografi är en passion som jag ej kan leva utan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s